Ιστορικό διοργάνωσης

To 1987 ο Σταύρος Μπασιαρδής & η Μποζένα Μπαρτκόβσκα Μπασιαρδή επέστρεψαν από το εξωτερικό που σπούδασαν στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σόφιας – Βουλγαρία. Εκεί γνώρισαν μεταξύ άλλων αθλημάτων τη μαζική άθληση  “Γυμναστική Για Όλους ” μη αγωνιστικού χαρακτήρα και συμμετείχαν από το 1981 – 87 με τμήματα του πανεπιστημίου σε πολλές εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού.

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία της μαζικής άθλησης, που μπορεί να αγκαλιάσει όλον τον αθλούμενο κόσμο και όχι μόνο, μην κάνοντας διακρίσεις, το καλοκαίρι του 1988 ξεκίνησαν το 1° Διεθνές Φεστιβάλ “Γυμναστική Για Όλους” στην Κεφαλονιά. Ήταν το 1° Φεστιβάλ αυτής της μορφής στην Ελλάδα και εδραιώθηκε ως ετήσιος θεσμός γνωρίζοντας όλο και μεγαλύτερη αποδοχή και επιτυχία κάθε χρόνο.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει χιλιάδες αθλούμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους  παγκοσμίως.

Η συνδιοργάνωσή του με τους Τοπικούς Φορείς Αυτοδιοίκησης ήτοι Δήμους και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας έχει ως αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη επιτυχία του Φεστιβάλ.

Το 2014 η διοργάνωση πήρε το όνομα της Ολυμπιονίκη και αθλήτριας του Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ,  Άννας Πολλάτου, που δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή.