Το νησί της Κεφαλονιάς είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των Ιονίων Νήσων καθώς και το έκτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Είναι ένα νησί τεράστιων αντιθέσεων.  Αυτό μπορεί εύκολα να το παρατηρήσει κανείς ταξιδεύοντας από το ένα μέρος στο άλλο. Η βλάστηση διαφέρει από τόπο σε τόπο, όπως και οι παραλίες. Tο μόνο που παραμένει ίδιο είναι τα καταγάλανα νερά γύρω από αυτό το ευλογημένο νησί.

Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι, ευχάριστοι και με ιδιαίτερο χιούμορ!

Η ιστορία του νησιού μπορεί να χρονολογηθεί αιώνες πριν τον Όμηρο (τουλάχιστον 3000 χρόνια πριν), καθώς αρχαιολογικά ευρήματα χρονολογούνται στο 40.000 π.Χ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η πιο σημαντική εποχή του νησιού είναι αυτή της Μυκηναϊκής εποχής περίπου το 1500-1100 π.Χ.

Μόλις πατήσετε το πόδι σας στην Κεφαλονιά, μπορείτε να νιώσετε την ενέργεια στο έδαφος ή κάποια ανεπαίσθητη σεισμική δραστηριότητα που οι ντόπιοι έχουν μάθει ν’ αγαπούν…

Αντικειμενικά η Κεφαλονιά είναι ένα πανέμορφο νησί και δικαίως ψηφίστηκε από τους Ευρωπαίους ως το τέταρτο πιο ειδυλλιακό μέρος για να ζει κανείς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes Magazine.

Η πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, είναι μια πόλη περίπου 11.000 κατοίκων και με τις γύρω περιοχές (εντός της Δ.Ε. Αργοστολίου) ο πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 20.000, δηλαδή περίπου το ήμισυ του πληθυσμού του νησιού. Είναι μια πόλη με πολλά και όμορφα μπαρ, μικρά και μεγάλα, νυχτερινά κέντρα που φιλοξενούν διάσημους DJs από όλον τον κόσμο, καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες, μοντέρνα εστιατόρια και πολλά εμπορικά καταστήματα. Γενικά είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να κάνετε ή να βρείτε τα πάντα.

Τόσο το Αργοστόλι όσο και τα άλλα μέρη του νησιού είναι πανέμορφα και σε όλα μπορείτε να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του νησιού μας: https://visitkefallonia.com