ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2020

Κεφαλονιά, 25-28/06/2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Kefalonia Gym FestivalAnna Pollatou”, σας προσκαλούν για 32η συνεχή χρονιά, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής για Όλους, που θα διεξαχθεί στην όμορφη Κεφαλονιά από 25-28 Ιουνίου 2020.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Kefalonia Gym FestivalAnna Pollatou” είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις «Γυμναστικής Για Όλους» στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διεξάγεται κάθε χρόνο, περί τα τέλη Ιουνίου στην Κεφαλονιά, διαρκεί 4 ημέρες και οι εμφανίσεις των αθλητικών τμημάτων πραγματοποιούνται σε τρία διαφορετικά μέρη του νησιού, το Ληξούρι, τα Φραγκάτα και το Αργοστόλι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί μας.

Ακολουθώντας την ιδέα και την φιλοσοφία της μαζικής άθλησης, το Φεστιβάλ είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλον τον αθλούμενο κόσμο χωρίς να κάνει διακρίσεις. Άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου ενώνονται μέσω της αγάπης τους για τη Γυμναστική και χαίρονται τη συμμετοχής τους σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
 • Κάθε τμήμα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 8 αθλoύμενους, αν και στόχος είναι η πολυάριθμη συμμετοχή αθλουμένων ανά φορέα.
 • Κάθε φορέας μπορεί να συμμετάσχει με διαφορετικά τμήματα.Kάθε τμήμα όμως μπορεί να παρουσιάσει μόνο ΕΝΑ πρόγραμμα ανά εκδήλωση.
 • Κάθε πρόγραμμα μπορεί να διαρκεί έως 5 λεπτά. Ο χρόνος τηρείται αυστηρά.
 • Η μουσική επιλογή του προγράμματος είναι ελεύθερη. Στο CD θα αναγράφεται ο τίτλος του προγράμματος και ο φορέας. Επισημαίνεται ότι η μουσική κάθε προγράμματος θα είναι γραμμένη σε ξεχωριστό CD. Οι φορείς πρέπει να έχουν και αναπληρωματικό audio CD.
 • Τα προγράμματα μπορούν να περιλαμβάνουν στοιχεία από όλες τις μορφές γυμναστικής και χορού.Είδη Γυμναστικής: Ενόργανη, Ρυθμική, Ακροβατική, Αεροβική, Τραμπολίνο, Αισθητική. Είδη Χορού: Κλασσικός Χορός, Σύγχρονος, Τζαζ, Street Dance, Hip-Hop, R&B, Παραδοσιακός Χορός κ.λ.π. Όλα τα είδη χορού πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία γυμναστικής.
 • Δύναται να γίνεται χρήση οργάνων γυμναστικής ή πρωτότυπων οργάνων δικής σας επινόησης τα οποία όμως θα είναι κατασκευασμένα έτσι που δεν θα προκαλέσουν ζημιά στο ταπί.Η συναρμολόγησή τους καθώς και η τοποθέτησή τους στο ταπί είναι δικής σας υποχρέωση.
 • Στην 1η εκδήλωση που πραγματοποιείται στην πλατεία Ληξουρίου, λόγω του περιορισμένου χώρου περιμετρικά του τάπητα, δεν παρουσιάζονται προγράμματα με υψηλού κινδύνου ασκήσεις, όπως άλματα από τραμπολίνο.
 • Οι εκδηλώσεις στο Ληξούρι και στα Φραγκάτα πραγματοποιούνται σε απλό ταπί ενόργανης γυμναστικής (14mx14m). Στην κεντρική εκδήλωση στο Αργοστόλι υπάρχουν δύο ταπί στον χώρο παρουσίασης,ένα απλό ενόργανης γυμναστικής (14mx14m) και ένα απλό ρυθμικής γυμναστικής (14mx14m).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στη διοργάνωση είναι 15 ευρώ ανά άτομο και διασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής των αθλουμένων & των προπονητών στη διοργάνωση. Περιλαμβάνει περιλαίμιο με κάρτα διαπίστευσης με την οποία διασφαλίζονται επιπλέον παροχές, όπως έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από Κεφαλονιά, έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από Ληξούρι, έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς για μετακινήσεις εντός και εκτός νησιού, ειδικές τιμές και εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα εστίασης και παροχής υπηρεσιών κλπ. Την κάρτα συμμετοχής δύνανται να προμηθευτούν και οι συνοδοί-γονείς των αποστολών που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις παροχές της.Αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ειδικές παροχές της κάρτας συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η κατάθεση των χρημάτων γίνεται στον ακόλουθο λογαριασμό με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη και του ΦΟΡΕΑ μέχρι 31/05/2020.

Τράπεζα: Alpha Bank
Αρ.Λογ.: 771002002001341
IBAN: GR 5301406830771002002001341
Δικαιούχος (για την Οργανωτική Επιτροπή): Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από 01/02/2020 και ολοκληρώνονται στις 17/05/2020.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στη διοργάνωση περιλαμβάνει δύο σκέλη:

1)Δήλωση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο site: www.onlinego.gr.

2)Συμπλήρωση και αποστολή της ειδικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://kefalonia-gymfestival.gr προκειμένου να δηλώσετε περαιτέρω στοιχεία που δεν περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική φόρμα της ΕΓΟ και είναι απαραίτητα για την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Οι αθλούμενοι και οι αθλούμενες λαμβάνουν μέρος με την ευθύνη του φορέα που εκπροσωπούν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των ιατρικών βεβαιώσεων των αθλουμένων.
 • Οι αθλούμενοι που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση πρέπει να διαθέτουν την απαιτούμενη από την ΕΓΟ κάρτα αθλητή.
 • Ο φορέας είναι υπεύθυνος για τη γνωστοποίηση και την αποδοχή των όρων συμμετοχής από τους προπονητές,παράγοντες και αθλούμενους που λαμβάνουν μέρος.Με τη δήλωση αποδοχής όρων συμμετοχής, οι προπονητές και οι αθλούμενοι, δηλώνουν ότι έχουν λάβει γνώση των όρων συμμετοχής τους, αποδέχονται πλήρως και αποδεσμεύουν τον διοργανωτή από οποιαδήποτε ευθύνη για τραυματισμό εντός ή εκτός του αγωνιστικού χώρου πριν, κατά και μετά την εμφάνιση του προγράμματος, όπως και από κάθε αξίωση σε περίπτωση απώλειας προσωπικών ειδών σε οποιοδήποτε μέρος του σταδίου.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες (αθλούμενοι,προπονητές,συνοδοί) έχουν ενημερωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση και ότι συναινούν στη χρήση πλάνων και φωτογραφιών από την Οργανωτική Επιτροπή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .


ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή απονέμει αναμνηστικό έπαθλο σε όλους τους φορείς, καθώς και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.Ειδικό Βραβείο απονέμεται στον φορέα με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων στη διοργάνωση.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 24/06/2020:

 • Άφιξη αποστολών

Πέμπτη 25/06/2020:

 • Boat tour το πρωί 9.00-14.00 (με επιπλέον χρέωση).
 • Ενημέρωση αρχηγών αποστολών στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου στις 20.00.
 • Παρέλαση των αθλητικών τμημάτων στο κέντρο του Αργοστολίου στις 21.00.
 • Τελετή Έναρξης στις 21.30.

Παρασκευή 26/06/2020:

 • Προπονήσεις τμημάτων στο Ληξούρι το πρωί (προαιρετικό).
 • Beach Party στο Ληξούρι στις 12.00-15.00.
 • 1η Παρουσίαση αποστολών στο Ληξούρι στις 20.00-22.00.

Σάββατο 27/06/2020:

 • Προπονήσεις τμημάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου (προαιρετικό).
 • 2η Παρουσίαση αποστολών στα Φραγκάτα στις 20.30-22.30
 • Παραδοσιακό Κεφαλλονίτικο Γλέντι στα Φραγκάτα, μετά το πέρας της παρουσίασης των αποστολών, με παροχή γεύματος με ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες (22.30-24.00).

Κυριακή 28/06/2020:

 • Beach Party στις 10.00-14.00.
 • Κεντρική Εκδήλωση στο Αργοστόλι στις 18.00-22.00

Δευτέρα 29/06/2020:

 • Αναχώρηση αποστολών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένη Δαρδαμάνη
Υπεύθυνη Προγραμματισμού & Συντονισμού
Mobile: 6945053431
Email: info@kefaloniagymfestival.gr
WebSite: http://kefalonia-gymfestival.gr

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Μπασιαρδής