ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Πώς να έρθετε στο νησί…

Αεροπορικώς- Διεθνές Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (EFL) :

Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Κεφαλονιάς είναι διαθέσιμη όλον τον χρόνο, ενώ το καλοκαίρι οι πτήσεις είναι πιο συχνές. Η πτήση διαρκεί περίπου 45 λεπτά χωρίς στάσεις. Στην υψηλή τουριστική περίοδο προγραμματίζονται και έκτακτες πτήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και από πολλές πόλεις του εξωτερικού μέσω πτήσεων charter (ενημέρωση από τουριστικά πρακτορεία).

Ακτοπλοϊκώς :

Ξεκινώντας από την Αθήνα μπορείτε να πάρετε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή το δικό σας μεταφορικό μέσο για να πάτε μέχρι την Πάτρα (2,5 ώρες) ή την Κυλλήνη (3,5 ώρες). Από τα δύο αυτά λιμάνια αναχωρούν πλοία προς την Κεφαλονιά. Τα δρομολόγια από Κυλλήνη γίνονται όλον τον χρόνο, είναι καθημερινά και ιδιαίτερα συχνά τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα δρομολόγια από Πάτρα γίνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Από το λιμάνι της Πάτρας θα φτάσετε στο λιμάνι της Σάμης μετά από 2,5 ώρες περίπου και από το λιμάνι της Κυλλήνης θα φτάσετε στο λιμάνι του Πόρου μετά από 1,5 ώρα περίπου.

Επίσης υπάρχουν και δρομολόγια πλοίων από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας για τη Σάμη της Κεφαλονιάς και το ταξίδι διαρκεί 2,5 ώρες καθώς και από τη Λευκάδα (Βασιλική ή Νυδρί) για το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, απ’ όπου το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα περίπου. Τέλος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο που συνδέει την Κεφαλονιά με το Μπρίντεζι της Ιταλίας και πιο σπάνια με τη Βενετία, την Ανκόνα και το Μπάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τα διεθνή και τοπικά τουριστικά γραφεία της περιοχής σας.