ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ

ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς στις 8 Οκτωβρίου 1983. Ξεκίνησε τη Ρυθμική Γυμναστική το 1988 σε ηλικία μόλις 5 ετών στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ». Με την καθοδήγηση της προπονήτριάς της κας Μποζένα Μπαρτκόβσκα-Μπασιαρδή διακρίθηκε σε πανελλήνια πρωταθλήματα και σε διεθνείς αγώνες.

Το 1997 κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα Ensemble με την οποία κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει όλους τους τίτλους : Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης. Συγκεκριμένα, το 1999 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, στο σύνθετο ομαδικό και στα τελικά οργάνων. Την ίδια χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα τελικά οργάνων και ένα αργυρό στο σύνθετο ομαδικό. Το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ στέφθηκε Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Ensemble κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.

Δυστυχώς στις 17 Μαΐου 2014 έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο κενό.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, θέλοντας να τιμήσει την Άννα και τα όσα προσέφερε στο νησί της, την Κεφαλονιά, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφάσισε να δώσει το όνομά της στη διοργάνωση.